D&R Hybrid-2 analóg telefonhibrid
D&R Hybrid-2 analóg telefonhibrid

A D&R második generációs telefonhibridje, egy egyszerűen kezelhető analóg telefonhibrid. Feladata, hogy a lehető legjobb minőségben kapcsolja össze a hagyományos analóg telefonvonalat az adáslebonyolító keverővel. Az aktív elemekkel megvalósított szétválasztást olyan megoldásokkal teszi még jobbá, mint a ducking funkció, ami a beszéd érthetőség növelése érdekében a telefon vonalról bejövő jelet lehalkítja amikor a keverőpultról is érkezik jel. Tehát a műsorvezető mindig kézben tudja tartani a beszélgetést. Az elő lapon külön állítható a telefonáló hangereje és a kimenő hangerő, valamint egy alul- és egy felül-áteresztő szűrő is. A bejövő hívást nagy zölden villogó lámpával jelzi. A „Connect” gomb megnyomásával felvehetjük a hívást, ekkor folyamatos piros fénnyel jelzi a csatlakoztatott állapotot. A csatlakoztatást nem csak az előlapról vezérelhetjük, hanem a GPIO interfészen keresztül akár az arra alkalmas keverőpultról is.

A telefonhibridek legnagyobb kihívása mindig az, hogy a telefonvonalon egyetlen vezeték-páron két irányban közlekedő jelet megfelelően tudja szétválasztani a keverőpult számára használható különálló kimenetre és bemenetre. A minél tökéletesebb szétválasztás érdekében a D&R hibridjein megtalálhatóak a C és R balance kezelőszervek, amelyekkel különböző telefonvonalak apró eltéréseit lehet kiegyenlíteni.

Ezek beállítása a következő képen történik:
A keverőpultból küldjünk jelet a hibriden keresztül a telefonálónak, és hallgassuk a hibridből visszajövő jelet.
Keressük meg az „R balance”-nak azt a pozícióját, ahol a keverőből kiküldött jel a legkevésbé jut vissza a hibriden keresztül.
A „C balance” különböző beállításaival vizsgáljuk meg, hogy lehet-e tovább javítani az elnyomást.
Végül finomítsuk az „R balance” beállítását.

Köszönjük, a terméket a kosárba helyeztük!

Mit kíván tenni ezután?
Tovább nézelődik a termékek között vagy megtekinti kosarát?