DEVA Broadcast DB4004 digitális FM rádió moduláció analizátor
DEVA Broadcast DB4004 digitális FM rádió moduláció analizátor

A DEVA Broadcast DB4004 digitális FM rádió moduláció analizátor egy ellenőrzési és mérési funkciókat ellátó készülék, amelyben a bemeneten fogadott RF (KF) jelet digitalizálást követően DSP algoritmusok dolgozzák fel, és nagypontosságú digitális szűrők teszik lehetővé, hogy az FM multiplex jelek komponensei pontosan és megismételhetően legyenek reprodukálhatóak.

A készülék jelfeldolgozó teljesítménye a multiplex FM jel minden összetevőjének részletes kiolvasását biztosító szimultán és egyidejű méréseket tesz lehetővé. A DB4004 előlapján nagyfelbontású OLED grafikus kijelzővel és ultra-fényes 60 szegmenses LED sor teszi könnyen leolvashatóvá a fő jelparamétereket. A beépített oszcilloszkóppal a vizsgált jel időbeli változása követhető, láthatóvá téve a demodulálásban és sztereódekódolásban résztvevő legfontosabb jeleket.

Az oszcilloszkóp mód mellett spektrumanalizátor mód biztosítja a bemeneti jel és a DEVA Broadcast DB4004 funkciók egy részének spektrális vizsgálatát a kiválasztott jel spektrális komponenseit gyors Fourier transzformációval határozva meg. A DB4004 a feldolgozott MPX jelben lévő RDS információt is láthatóvá teszi, és RDS/RBDS adatokként kezelve statisztikát is készít.

A DEVA Broadcast DB4004 nemcsak a saját adó jeleinek fontos paramétereit méri, de más rádióállomások megfigyelését is lehetővé teszi. A legfontosabb jelkomponensekre és paraméterekre vonatkozó riasztási értékek beállításával figyelmeztető jelzések hozhatóak létre és vezethetőek ki a hátlapi ALARM OUT csatlakozón. A DB4004 támogatja az USB és LAN kommunikációs interfészeket a készülék rugalmas távkapcsolati és távvezérlési lehetőségét biztosítva. A DB4004 rendszeresen ellenőrzi a saját és akár 50 másik FM rádióállomás minőségét és folyamatos működését, adáshiba esetén azonnal e-mail, SNMP vagy SMS üzenetben figyelmeztetheti a karbantartókat. A DB4004TCP/IP kommunikációs csatornáin keresztül bárhonnan lehetővé teszi az összes RDS/RBDS és más jelek paramétereinek ellenőrzését, és opcionális külső GSM modemen át GSM kapcsolatot is biztosít. Így a csatorna állapotának lekérdezése vagy az adáshang meghallgatása mobiltelefonról is lehetséges. Az Audió Stream szerverrel meghallgathatjuk vagy akár rögzíthetjük is egy másik állomás hangját.

Minden csatornamérés és naplózott esemény belső készülékmemóriában tárolódik. Beépített FTP rendszer kezeli a fájlokat kijelölt ütemezéssel. Minden információ egy adatbázisban gyűlik össze, ahol megvizsgálható, lejátszható, és automatikusan elküldhető a kívánt szakszemélyzetnek. Az interaktív szoftveralapú Log Viewer eszköz a felügyelt csatornák bármelyikének részletes ellenőrzését és elemzését biztosítja. A DB4004 Band Analyzer funkciója áttekintést nyújt az összes elérhető FM jelről, valamint az állomás RF jelerősségéről. Ütemezett sávletapogatás is lehetséges a rádiófrekvenciás zavarások vagy kalózadások felderítésére.

A DEVA Broadcast DB4004 további információ és videó is található blogunkon ITT.

 További DEVA termékeink.

Köszönjük, a terméket a kosárba helyeztük!

Mit kíván tenni ezután?
Tovább nézelődik a termékek között vagy megtekinti kosarát?