Comrex Opal
Comrex Opal

A Comrex Opal egy webböngésző alapú Audio over IP kodek, amely kiváló hangminőségű interjúk készítését teszi lehetővé bárhol a világon, ahol van internet kapcsolat.

Az Opal egy optimális eszköz kitelepülések, külső helyszíni interjúk, bejelentkezések hangjának stúdióba juttatásához. Hangminősége lényegesen jobb mint a hagyományos telefonhibridek hangminősége, ugyanis a G.711-es kodek sávszélessége 3,1 kHz (300 Hz – 3400 Hz-ig), még az Opal kodekjének (Opus) sávszélessége egészen 20 Hz – 20 kHz-ig terjed.

Az Opal bemeneti csatornáira több végfelhasználói bejelentkezés is kiosztható, amelyek könnyen és egyszerűen menedzselhetőek. Így például megvalósítható, hogy a rádió több munkatársa, több különböző helyszínről rákapcsolódik az Opal adott csatornájára és a stúdióban ülő kolléga ki tudja választani, hogy épp kit tesz adásba.

Ezen kívül távoli elérésű vendég-interjúk készítésére is alkalmas, ilyenkor azonban van néhány dolog amire a vendégnek oda kell figyelnie, de használata rendkívül egyszerű.

Gyártói videó az Opal működéséről:

Opus Codec

Az Opus egy kodek, amely a webböngészőkbe épül. Mindkét irányban a hangot magas minőségben, alacsony késleltetéssel és kis hálózati sávszélesség felhasználásával tudja küldeni.

Néhány szó az Opus tulajdonságairól:

  • Bitráta akár 510 kb/s
  • Mintavételi frekvencia akár 48 kHz
  • Hangátviteli sávszélessége: 20 kHz
  • Támogatja a monót és sztereót
  • 255 csatorna kezelésére képes

Különböző kodekek összehasonlítása a sávszélesség és a bitráta függvényében:

Kiegészítő termékek
Opal Dual Rackmount Kit

Köszönjük, a terméket a kosárba helyeztük!

Mit kíván tenni ezután?
Tovább nézelődik a termékek között vagy megtekinti kosarát?