Axia xNode audio hálózat
Axia xNode audio hálózat

Az Axia xNode-ok könnyű, ventillátor nélküli, fél-rack széles, nagy teljesítményű IP-Audio interfészek a Telos Alliance-től. Minden egyes xNode redundáns tápellátási lehetőséggel és redundáns hálózati interfésszel rendelkezik, amelyek automatikusan átkapcsolnak hiba esetén. Minden xNode AES67 kompatibilis!

xNode típusok:
 • xSwitch: Nyolcportos, kifejezetten Livewire kommunikációra alkalmas switch. Mindössze egy IP-beállítást igényel, amit az előlapján elhelyezett OLED kijelző segítségével pillanatok alatt meg lehet adni. Ezen a kijelzőn továbbá figyelemmel kísérhetjük az egyes portok státuszát, a PoE használatot, az SFP állapotát illetve az eszköz rendszer-hőmérsékletét. Fél rack szélességű, így két eszköz akár egymás mellett is használható 1U magasságban. Nyolc 10/100 Mbites ethernet portot tartalmaz kiegészülve két további Gbites portra, további eszközök összefűzésére. Az eszköz ventilátor-mentes, rackesíthető illetve falra szerelhető (kiegészítő szerelő készletekkel).
 • Analog xNode: Analóg audio – AoIP interfész. Hangtalan, ventilátor-mentes, fél rack szélességű, így két eszköz akár egymás mellett is használható 1U magasságban, de igény szerint falra is installálható. Nyolc (8 monó / 4 sztereó) szimmetrikus vonalszintű analóg bemenettel és szintén nyolc (8 monó / 4 sztereó) szimmetrikus vonalszintű analóg kimenettel rendelkezik (RJ45 vagy DB-25 csatlakozókon). A bemeneti szintek választhatók a szokásos -10 dBv illetve a professzionális +4 dBu közül. A zárlatvédelemmel ellátott kimenetek +24 dBu-ig vezérelhetőek torzitásmentesen. Mintavételezési frekvenciája választható (48 kHz/96 kHz), 108 dB dinamikatartománnyal rendelkezik kisebb, mint 0.005%-os THD mellett. Dupla ethernet portjai lehetővé teszik teljesen redundáns hálózatokon való alkalmazását. Redundánsan képes kezelni a PoE és a külső áramforrást, amennyiben rendelkezik ilyennel (két verzióban rendelhető: külső tápforrással és PoE-vel vagy csak PoE tápellátással). Az eszköz AES67 kompatibilis.
 • AES/EBU xNode: Digitális audio – AoIP interfész. Hangtalan, ventilátor-mentes, fél rack szélességű, így két eszköz akár egymás mellett is használható 1U magasságban, de igény szerint falra is installálható. Négy sztereó digitális (AES3) bemenettel és ugyancsak négy sztereó digitális (AES3) kimenettel rendelkezik (RJ45 vagy DB-25 csatlakozókon). Használható továbbá AES house master clock fogadására a központi Livewire hálózat órajeléhez igazítandó. Mintavételezési frekvenciája választható (48 kHz/96 kHz), 126 dB dinamikatartománnyal rendelkezik kisebb, mint 0.0003%-os THD mellett. Dupla ethernet portjai lehetővé teszik teljesen redundáns hálózatokon való alkalmazását. Redundánsan képes kezelni a PoE és a külső áramforrást, amennyiben rendelkezik ilyennel (két verzióban rendelhető: külső tápforrással és PoE-vel vagy csak PoE tápellátással). Az eszköz AES67 kompatibilis.
 • Mixed-Signal xNode: Analóg és digitális audio illetve GPIO – AoIP interfész. Hangtalan, ventilátor-mentes, fél rack szélességű, így két eszköz akár egymás mellett is használható 1U magasságban, de igény szerint falra is installálható. Vegyes be- és kimeneteinek köszönhetően tökéletes „utility node”. Egy választható mikrofon vagy vonalszintű bemenettel, két analóg vonalszintű bemenettel, három analóg vonalszintű kimenettel, egy digitális (AES3) bemenettel, egy digitális (AES3) kimenettel és két GPIO porttal (mindkettő öt optikailag leválasztott be- és kimenettel) rendelkezik. Az audio csatlakozók RJ45-ös aljzatokon, a mikrofon-bemenet XLR csatlakozón, a GPIO szabvány DB-15 csatlakozókon keresztül van megoldva. Redundánsan képes kezelni a PoE és a külső áramforrást, amennyiben rendelkezik ilyennel (két verzióban rendelhető: külső tápforrással és PoE-vel vagy csak PoE tápellátással). Az eszköz AES67 kompatibilis.
 • Microphone xNode: Mikrofon – AoIP interfész. Hangtalan, ventilátor-mentes, fél rack szélességű, így két eszköz akár egymás mellett is használható 1U magasságban, de igény szerint falra is installálható. Négy mikrofon szintű analóg bemenettel (-47 dBu és -19 dBu között állítható mikrofon-előfokkal és kapcsolható fantom táppal) és nyolc (8 monó / 4 sztereó) szimmetrikus vonalszintű analóg kimenettel rendelkezik (RJ45 vagy DB-25 csatlakozókon). A node használható több bemenetű mikrofon előfok és A/D átalakítóként vagy egy digitális snake végén stage-box is. A zárlatvédelemmel ellátott kimenetek +24 dBu-ig vezérelhetőek torzitásmentesen. Az EIN kisebb, mint -128 dB dinamikatartománnyal rendelkezik kisebb, mint 0.005%-os THD mellett. Dupla ethernet portjai lehetővé teszik teljesen redundáns hálózatokon való alkalmazását. Redundánsan képes kezelni a PoE és a külső áramforrást, amennyiben rendelkezik ilyennel (két verzióban rendelhető: külső tápforrással és PoE-vel vagy csak PoE tápellátással). Az eszköz AES67 kompatibilis.
 • GPIO xNode: GPIO – AoIP interfész. Hangtalan, ventilátor-mentes, fél rack szélességű, így két eszköz akár egymás mellett is használható 1U magasságban, de igény szerint falra is installálható. Hat GPIO porttal (mindegyik öt optikailag leválasztott be- és kimenettel) rendelkezik, szabvány DB-15 csatlakozókon. A GPIO portok kezelik az eszközök start/stop impulzusait, lámpák meghajtását és egyéb távvezérlési csatornákat. Redundánsan képes kezelni a PoE és a külső áramforrást, amennyiben rendelkezik ilyennel (két verzióban rendelhető: külső tápforrással és PoE-vel vagy csak PoE tápellátással). Dupla ethernet portjai lehetővé teszik teljesen redundáns hálózatokon való alkalmazását. Redundánsan képes kezelni a PoE és a külső áramforrást, amennyiben rendelkezik ilyennel (két verzióban rendelhető: külső tápforrással és PoE-vel vagy csak PoE tápellátással).
 • SDI xNode: SDI – AoIP interfész. Hangtalan, ventilátor-mentes, fél rack szélességű, így két eszköz akár egymás mellett is használható 1U magasságban, de igény szerint falra is installálható. Két független SDI be- és kimenet audio csatornáit tudja embeddálni és deembeddálni 16 Livewire csatornán. Képes video delay kompenzációt alkalmazni az audio/video szinkron megtartása érdekében. Ezenfelül lehetséges a két bejövő SDI stream bármelyikét összefűzni, felcserélni vagy előállítani belőlük két különböző kimeneti SDI streamet (szinkronizált audio/video latency-vel). Az eszköz AES67 kompatibilis.
 • xSelector Router Selector Node: Több, mint egy útválasztó, az Axia xSelector egyesíti az XY útválasztó funkcióit az xNode AoIP interfész audio kimeneteivel. Mátrix vezérlő, forrás választó egység, sztereo AES/EBU, vonali szintű analóg és fejhallgató csatlakozásokkal. Az előlapon elhelyezkedő kijelző segítségével választhatunk a rendelkezésre álló Livewire streamekből, illetve használhatjuk a 6 programozható gyorsgombot is a gyakran használatos beállítások előhívására.
Pathfinder Router:
 • Pathfinder Core PRO Router Controller: Böngészőből elérhető, platform-független Livewire rendszer vezérlő. Funkciói közé tartozik az automatikus útválasztó tábla generálás, a valós idejű állapot jelentéssel ellátott grafikus felület, a logikai kapuk létrehozása és vezérlő protokoll külső eszköz rendszerbe illesztéséhez. 500 hálózati keresztpontot és 500 logikai szabályt tartalmaz. Redundáns tápegységgel és Gigabit Ethernet porttal rendelkezik.
 • Pathfinder Core PRO Virtual: Livewire+™ AES67 hálózati monitorozó és vezérlő szoftver. Telepíthető akár a stúdióban lévő PC-n, akár egy szerveren a szerver szobában. Funkciói közé tartozik az automatikus útválasztó tábla generálás, a valós idejű állapot jelentéssel ellátott grafikus felület, a logikai kapuk létrehozása és vezérlő protokoll külső eszköz rendszerbe illesztéséhez. 500 hálózati keresztpontot és 500 logikai szabályt tartalmaz.
 • Pathfinder Core PRO Add-On License: Ez a licenc további 500 hálózati keresztpontot vagy 500 szabályt ad hozzá a Core PRO rendszerhez.
Szoftverek:
 • iProbe Network Management Software: Az iProbe egy intelligens hálózat karbantartási és diagnosztikai eszköz, amely megkönnyíti az Axia rendszer kezelését, frissítését és távvezérlését. Magában rejt egy automatikus dokumentációs szolgáltatást, amely minden eszközre konfigurációs dokumentumokat hoz létre. Lehetővé teszi az ‘Audio Node”-ok logikai csoportokba rendezését az egyszerű kezelés érdekében.
 • IP-Tablet xNode License: Az IP-Tablet xNode Mixer licenc lehetővé teszi az IP-Tablet felhasználók számára, hogy belépjenek egy xNode belső keverőjébe. Itt lehetőség nyílik a források és útvonalak megváltoztatására és virtuális fader-ekkel szabályozhatjuk a jelszinteket.
 • IP-Tablet Pathfinder Button License: Ez a szoftver modul lehetővé teszi a felhasználók számára a Pathfinder gombpanelek elrendezésének tervezését. Testreszabhatja a gombok méretét, alakját és színét, és egyéni szövegblokkokkal jelölheti meg őket, vagy több tucat ikon közül választhat. Működéséhez Pathfinder PC, Pathfinder Pro vagy Pathfinder Core PRO szükséges.
xNode típusok
xSwitch
Analog xNode
AES/EBU xNode
Mixed-Signal xNode
Microphone xNode
GPIO xNode
SDI xNode
xSelector Router Selector Node
Pathfinder Router
Pathfinder Core PRO Router Controller
Pathfinder Core PRO Virtual
Pathfinder Core PRO Add-On License
Szoftverek
iProbe Network Management Software
IP-Tablet xNode License
IP-Tablet Pathfinder Button License

Köszönjük, a terméket a kosárba helyeztük!

Mit kíván tenni ezután?
Tovább nézelődik a termékek között vagy megtekinti kosarát?