×

Sütik kezelése

tudástár
tudástár

Mitől egyedülálló az XMIC+ előfok kártya a világon?

2021, szeptember

Röviden és tömören talán úgy tudnám összefoglalni, hogy az XMIC+ az egyetlen mikrofon előfok kártya, amely 8 db, 32-bites TrueMatch® konverterrel rendelkezik, előfokonként 4-csatornás aktív jelszétosztással, mind a 8×4 csatornán jelszintszabályzással, állítható felül áteresztő szűrővel (HPF) és fázisfordítóval. Ezen felül folyamatos önellenőrzéssel és ön-kalibrációval rendelkezik és felépítéséből adódóan gyakorlatilag nem lehet túlvezérelni. Minden paramétere távolról vezérelhető a NEXUS rendszeren keresztül és természetesen teljes mértékben integrálható a StageTec keverőpultokba.

157 dB dinamika tartomány a TrueMatch technológiának köszönhetően 

Az első-osztályú analóg áramkörön és a modern DSP technológián alapuló TrueMatch technológiát minimális konverterhibák, alacsony torzítás és kimagasló dinamikatartomány jellemzi. Ha többet szeretnél megtudni a TrueMatch technológiáról, akkor részletesebben korábbi cikkünkben olvashatsz róla.

Integrált 4-csatornás jelszétosztás (opcionális)

Mind a nyolc bemenet az AD konverziót követően négy irányba osztható szét. Így a jelek a NEXUS hálózatban egymástól függetlenül érhetőek el, biztosítva a teljesen önálló munkavégzést. Akár négy különböző felhasználó számára, mind a nyolc bemeneten egyénileg állítható a jelszint, a HPF és a fázisfordító.

Auto-Mute funkció csatlakoztatásokkor

A rendszer különböző elemeinek megóvása érdekében a kártya automatikusan egy rövid időre némítja azt a csatornát, amelyre fel- vagy lecsatlakoztatunk egy jelforrást.

Teljes mértékben megszünteti az analóg előerősítés szükségességét

A TrueMatch konverterek speciális többfokozatú működése miatt (melyről részletesebben itt tudsz olvasni) az XMIC+ nem igényel semmilyen analóg előerősítést. Ebből fakadóan a túlvezérlés egyszerűen kizárt és kimondhatjuk, hogy az analóg komponensek zaja sem létezik, ha ezt az előfok kártyát használjuk.

Integrált DI funkció

Lehetséges az asszimetrikus jelek közvetlen csatlakoztatása az XMIC+ kártyába, mivel a modul kiváló galvanikus leválasztással rendelkezik. Tehát ha az asszimetrikus jelforrásunk elég közel van az előfok kártyánkhoz, nincs szükségünk DI-BOXra, hanem közvetlenül egy Jack-XLR kábellel beköthetjük. Így egészen biztos, hogy a DI-BOX semmilyen zajt nem fog a rendszerhez adni :).

Az XMIC+ kártya 3 fajta csatlakozási felülettel érhető el
  • XLR
  • D-Sub
  • RJ45

Az XMIC+ kártya hangminőségét világszerte elismerik a profi hangmérnökök: nincsen hozzá fogható!

Fábián Kristóf