hír
hír

IBC2017 – WorldCast Systems

2017, augusztus

 

A WorldCast Systems innovatív műsorszóró berendezések széles skáláját tervezi és fejleszti rádió- és TV-csatornák számára.

Az APT, az Ecreso és Audemat márkákat összefogó WorldCast Systems termékkínálatában találunk audiokodekeket, FM-adókat, RDS-kódolókat vagy éppen audió processzorokat. A cég az idei IBC-n egy nagyobb helyre, a 8.C58 jelzésű standra költözött.
WorldCast Connect

WorldCast Connect – A legújabb generációs Network Manager Software

A WorldCast Manager a WorldCast Connect új megoldása, amely lehetővé teszi a hálózathoz csatlakoztatott összes eszköz hatékony kezelését, felügyeletét. A WorldCast Systems testvérvállalata által kifejlesztett WorldCast Manager központosított, megújult kezelőfelülettel rendelkezik, amelyből bármilyen méretű hálózat elérhető és kezelhető, függetlenül attól, hogy a csatlakoztatott eszköz milyen gyártótól származik.

APT kodekek az AES67 és a Dante korában
(Továbbfejlesztett MPX és időzítési funkciók)

A WorldCast Systems számos új funkciót kínál az APT IP audio kodekek világában, mint például, a skálázható MPX átvitelt, az új NTP illesztést és a többcsatornás [Dante] digitális hálózatok támogatását.

WorldCast Systems ATP

Az APT Multi-channel AoIP CODEC új, többcsatornás I/O felülete lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül a kodekről Dante-val vagy egy AES67-tel hálózatra csatlakozzanak. Ez lehetővé teszi, hogy a kodek teljesen beépüljön a helyi hálózati ökoszisztémába, biztosítva az azzal való maximális együttműködést közel nulla késleltetéssel és tökéletes szinkronnal.

Az új APT kodekek MPX képességei tovább javultak egy új korlátozott MPX átviteli mód elindításával. A teljes MPX spektrum átvitelét lehetővé tevő 192 kHz-es mintavételi frekvencia mellett az APT kodekek 128 kHz-es mintavételt is támogatnak, amely az audio- és RDS-jeleket továbbítja. Egyúttal korlátozza az MPX sávszélességet 64 kHz-re, ezzel jelentősen csökkentve a készülék igényét hálózat sávszélességégének tekintetében.

WorldCast Connect

SOLAR FM – az új napelemes FM adó

A WorldCast Systems az IBC-n bemutatja az új és díjnyertes, ráadásul napelemes FM adóját is. A SOLAR FM akár 10 órán át képes sugározni egy 10 km sugarú körben. Mindezt csupán napenergia felhasználásával. Az üzemidőt ki lehet tolni egyéb, hibrid áramforrások használatával.

A SOLAR FM a korlátozott elektromos infrastruktúrával rendelkező területek műsorszórására lett tervezve. Elérhetünk távoli közösségeket, településeket, katasztrófa sújtotta övezeteket, de saját rádiója lehet így fesztiváloknak is. Beépített műholdas és FM-vevőkészülékekkel rendelkezik, de analóg és AES jelek fogadására is alkalmas. Emellett dedikált alkalmazás érhető el okostelefonra, mellyel a teljes körű konfiguráció és a napi ütemezés lehetősége nyílik meg a felhasználó előtt.