hír, tudástár
hír, tudástár

Barix IP former – „100V-os” rendszerek a 21. században

2022, január
Mi az az IP Former?

Az IP Former segítségével 100V-os hálózatunk IP hálózattá alakítható át, nagyon egyszerűen és gyorsan, a hangminőség és a funkcionalitás pedig nem lesz egy lapon említhető a korábbi rendszerrel.

 

Barix IP Former Network

Hogyan alakítható át pontosan egy meglévő 100V-os hálózat?

Tényleg egyszerűen! Van például egy 30 hangszórós 100V-os rendszerünk, amit fejleszetni szeretnénk IP hálózattá. Nincs más dolgunk, mint leemelni a 100V-os hangszórókat, a régi kábellel behúzni az új ethernet kábeleinket, a hangszóróról a transzformátort lecsavarozni, az IP Former-t felcsavarozni, kábeleket bedugni és keszen is vagyunk! 🙂

Mit kapunk a rendszer upgrade-ért cserébe?

Egy távolról vezérelhető, jobb hangminőségű, hangforrás priorizált, autómatizált, zónákra bontható egységes hálózatot. Kicsit bontsuk ki ezt a mondatot 🙂

Minden egyes eszköz két módban, úgynevezett „Standard” módban és AES67 módban tud működni. Standard módban sok különféle protokoll használata közül válogathatunk, melyekhez prioritásokat is tudunk rendelni. AES67 módban, csak AES67 stream fogadására képes.

Application Mode
Standard módban tehát protocol-ok széles kínálatából válogathatunk, melyeket a beépített – amúgy remekül működő – prioritásos keverő egyes szintjeihez tudunk rendelni.

Sources
Itt kiemelendő, hogy a Barix IP Former segítségével a korábbi 100V-os rendszerünk egszerűen integrálható különböző, automatizált épületfelügyeleti rendszerekbe. Ilyen a Syn-Apps és az InformaCast. Innentől fogva az épület hangrendszere nem csak háttérzene vagy a portaszolgálat üzeneteinek bemondására lesz képes, hanem az épületfelügyeleti szoftverek által generált bármilyen automatizált bemondásra is képes az érintett területekre. Igen, csak az érintett területekre, ugyanis a rendszer könnyedén zónákra bontható a Remote Config felületen.

Remote Config

Személyes vélemény és tapasztalatok

Először is az eszköz kitalálása szerintem egy nagyon jó ötlet volt. Egy iskola, klinika, rendelő, gyár vagy nagyvállalati központ meglévő 100V-os rendszerét egészen új szintre képes emelni, ahol lehetőségek tárháza nyílik a különböző forrásokból származó háttérzenék vagy tájékoztatók bejátszásától kezdve a komplex épületfelügyeleti rendszerekbe történő integrációig.
Az eszköz használata során jó tapasztalataim voltak, amit csak szerettem volna, azt majdnem kivétel nélkül sikerült bekonfigurálnom (amit pedig nem sikerült, arra a gyártó megígérte a megoldást a következő firmware frissítéssel). A web-es kezelőfelület pedig nagyon egyszerű, nagyon informatív, ha valamit nem tudnánk, hogy mit jelent, a jobb oldalon folyamatosan jelen lévő „Help” oszlopból könnyedén tájékozódhatunk.

Ha az eszköz felkeltette az érdeklődésedet, esetleg kérdések merültek fel, keress minket nyugodtan a sales@broadmax.hu e-mail címen és igyekszünk segíteni! 🙂

Fábián Kristóf