×

Sütik kezelése

Referenciák

MTVA

2008-2017

MTVA

Működésünk óta szinte folyamatosan szállítunk az MTVA részére különböző stúdiótechnikai berendezéseket, illetve többször szervezünk közös szakmai előadásokat, bemutatókat. Cégcsoportunk számtalan teszttel és egyedi megoldással segíti a rádiós- és televíziós szakemberek munkáját, melyek eredményei rendkívül értékes visszajelzések mindenki számára.

Magyar Rádió

2010. nyarán audio kodek párokat szállítottunk a Bródy Sándor utcai telephelyre: APT Oslo 3U konfiguráció, illetve a hazai első Comrex Access szett (Rack + Portable PCMCIA verzió) is itt talált gazdára, majd pedig költözött át a Kunigunda utcai új székházba.

2011. végén történt meg a Petőfi Rádió új DHD SX keverőpult rendelése is, melyet 2012. januárjában szállítottunk és helyeztünk üzembe még a régi telephelyen, de természetesen úgy került installálásra, hogy a későbbi költözéskor egy upgrade után további csatasorba állhasson.

2012. márciusában kaptunk először felkérést a Thália látványstúdió eszközeinek és installációs anyagainak szállításához: Narval utasító rendszer, Genelec stúdió monitorok, Beyerdynamic fejhallgatók, Crown erősítők. Épphogy mindezt átadtuk ki is jött a következő, nagyformátumú moduláris keverőpult tender az Olimpiára; amit először DHD-val megnyertünk, majd leszállítottunk, aztán felprogramoztunk és idehaza betanítottunk, hogy szépen bekonténerezve mehessen is Londonba. Ez a DHD rendszer visszaérkezvén később átalakítva a Thália látványstúdióban kapott új helyet.

MR Olimpia - DHD konténerezve
MR Olimpia – DHD konténerezve

 

MTVA_REF_KEP_2
MR London, Olimpia Rádióstúdió

Főbb munkánk ezt követően egy SIP alapú, digitális call management rendszer (PhoneBox 3) installálása és betanítása volt, amit még 2009-ben teszteltünk először a hagyományos  PSTN és ISDN vonalakkal és analóg hybridekkel a Rádiós szakemberekkel a régi telephelyen. A feszített éves menetrend ellenére határidőre leszállítottuk és üzembe helyeztük az első hazai rendszert a Thália látványstúdióban, mely azóta is kiváló szolgálatot tesz immár a teljes Rádiós műsorkészítésben.

Az év zárásaként a Dankó Rádió indulásához szükséges installációs anyagokat is tőlünk rendelték meg és a partnerünk már olyan innovatív Litt jelzőfény szettet is szállított, ami a közismert Mika monitor- és állvány tartó rúdra helyezhető rá és így állíthatók a jelzés paraméterei.

2013. a költözés éve volt, amikor is októbertől decemberig cégünk és konzorciumos partnerünk segítségével épült meg az új telephelyen a Rádió számos új stúdiójának 1. Üteme (2 Kossuth, 2 Petőfi, 2 Bartók, 1 Dankó stúdió, illetve az ezekhez tartozó hírolvasó helyiségek). :

 • A költözés megkezdéséhez mindezek előtt Dalet rendszerhez szállítottunk egyedi PC-ket
 • Majd megépítettük az új, teljesen digitális és automatizált Központi Kapcsolótermet redundáns DHD mátrixal és 5.1-es Genelec kontroll monitorokkal.
 • Felszereltük új digitális stúdiótechnikával (DHD, Mika, Genelec, Beyerdynamic, Tascam, EV) a Bartók 1-2 stúdiókat, upgradeltük a Petőfi 1-2 meglévő DHD SX rendszerét és integráltuk az ekkor még analóg Kossuth 1-2 stúdiókat.
MTVA_REF_KEP_3
MTVA Bartók 1 – Technikai helyiség
 • Saját fejlesztésű, digitális, GPS alapú, központi órarendszer fejlesztettünk és szállítottunk
 • Bevetetésre került a PhoneBox rendszer, melyet Telos VX VoIP duál hybridekkel ültettünk rá a kibővített Livewire IP audio hálózatra, és redundáns Micromedia MADI-LW node-okkal kapcsoltuk össze a DHD audio infratruktúrával a KKT-ben.
MTVA_REF_KEP_4
MTVA Bartók 1 – Hírolvasó helyiség
 • További APT ISDN és IP kodek és Axia xNode szállítása is megtörtént biztosítva ezzekkel a külső kapcsolatokat is
MTVA_REF_KEP_5
MTVA – KKT rack
 1. a második ütemmel folytatódott a költözés, melynek főbb elemei az alábbiak voltak:
 • A Kossuth stúdiók is digitális technikát és egyedi stúdió bútort kaptak KVM megoldásokkal
 • egységes DHD konfiguráció, Mika állvány- és monitor rendszer, EV mikrofonok, Beyerdynamic fejhallgatók, Tascam bejátszók, további ÓraPC kliensek és némi akusztikai elemek kerültek beépítésre immár a Rádiós szakemberek közreműködésével, akiket természetesen mindenben támogattunk az installációs és konfigurációs folyamat során

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az így létrejött DHD rendszer Európai szintű referenciával bír.

2016. Évben egyrészt a NOA digitalizáló munkaállomások cseréjét kezdtük el és IP audio (Dante) alapon illesztettük őket a meglévő szerver környezetbe megtartva a korábbi vezérléseket. Másrészt pedig a költözéskor üzemben állított egyedi redundáns TimeServereket gondoltuk újra az eltelt időszak tapasztalatai alapján, valamint megkezdtük a korábbi WinXP alapú kliensek Win8.1 alapú upgradjét is.

2017. Során kifejezetten sokrétű és aktív tevékenységet folytattunk az alábbiak mentén:

 • Upgradeltük a VX alapú PhoneBox rendszert és fizikai redundáns audio szervereket szállítottunk, valamint bevezetésre került a 4-es kliens verzió is a munkaállomásokon
 • Teljesen egyedi, az MTVA Rádiós szakembereinek igényeire szabott Livewire alapú kommentátorpultokat szállítottunk  a kifutó ISDN technológia kiváltásához
 • Migráltuk a meglévő NOA szervereket a szoftveres update elvégése kapcsán
 • Jelenleg pedig új Omnia.11 FM adásprocesszorok beszerzését nyertük el

Magyar Televízió

2008. Az MTV (Drake, később Clear-Com) meglévő utasító rendszerének alkatrész ellátását több mi végeztük,  valamint egyedileg tervezett MTV logózott szivacsokat is szállítottunk a Szabadság téri épületbe.

2009. Az új Kunigunda utcai székházba mi szállítottuk a teljes produkciós Intercom rendszert. Az általunk üzembe állított Clear-Com utasító rendszer a hagyományos analóg vezetékes (4W) végpontokon túl az Omega mátrixba integrált vezérlésű digitális vezeték-nélküli Freespeak egységekkel, valamint hardveres és szoftveres IP csatlakozású (V12, V24 szériás push- és Concert) panelekkel is rendelkezik, valamint képes volt integráni az MTV korábbi Pico központjait és jelentős számú ICS kijelző nélküli paneljeit is egy-egy upgrade után.

2010-ben közreműködtünk a Clear-Com rendszer telephelyen belüli átköltöztetésében, valamint további licenceket szállítottunk.

2011-ben az év egyik látványossága volt az új MTI logózott, a korábbinál jóval bonyolultabban elkészíthető mikrofonszivacs szállítása, melyet gond nélkül elkészíttettünk a korábbi gyártónkkal.

MTVA_REF_KEP_6

2012. Év elején az új MTVA székházban kelthettük életre a még 2011. év végén leszállított Clear-Com intercom rendszer bővítését, mely az m1/m2 és a Duna TV összeköltözését hivatott segíteni immár a közös gyártóbázison.

Nemcsak az utasító rendszerek, hanem az SSL/DHD mátrixok kompatibilitási kérdésében is közreműködtünk, sőt az akkori eurovíziós vezeték nélküli rendszereknél fellépett problémára is sikeres javaslatot tettünk, illetve a monitorozást segítő WinRadio terméket szállítottunk.

A vezeték nélküli kérdéskörön felbuzdulva újabb problémára adtunk megoldást immár saját termékkel: Riface-t szállítottunk, mellyel lehetővé vált a kézi rádiók és az intercom rendszer professzionális (2W) integrálása is.

A nyár az Olimpia jegyében telt, melyhez partnereink jóvoltából egyedi hang szétosztó és illesztő rackes berendezéseket gyártottunk és szállítottunk 1 hónap leforgása alatt. A meglehetősen szűkre szabott határidők ellenére minden TV-s eszköz is időben utazhatott Londonba.

Az évet a Dankó Rádióhoz partnerünk által szállított Clear-Com V-panel szállítás zárta.

2013. évet a korábbi MTI formájú szivacs változatlan forma melletti MTVA dizájnú cseréjével kezdtük, majd pedig a TV-s és Rádiós hírszerkesztő kollégákat a sikeres teszteket követően felszereltük egy-egy Audio-Technica BP-HS1 headset és Shure X2U átalakítóból álló mobil riporteri szettel a laptopjaik mellé.

Természetesen a Rádiós költözés érintette a meglévő utasítórenszert is, így végül bővítésre került az Omega rendszer és további MADI és MVX16 analóg kártyák, valamint új Medián HX ready mátrix frame is csatasorba állt a megnövekedett végpontú V12 és V24 panelek kiszolgálására.

2014. nyarán vizes EB volt a Margit Szigeten, mely AEQ kommentátor egységek beszerzését hozta számunkra. Ősszel pedig meghosszabbítottuk az élettartamát az amúgy sem fiatal E32-Pico-nak.

2015. Az m4 Sport indulása két tekintetben érintett minket, egyrészt bővült a logózott mikrofonszivacsok gyártási igénye, másrészt további kiegészítésre szorult a ClearCom rendszer is.

2016. Az előző éves tréninget követően sikerült körüljárni az Eclipse rendszer frissítés kérdéskörét és egy adandó pillanatban még Olimpia előtt sikeres upgradet hajtottunk végre; illetve ahol lehetett tápegységeket és egyéb kiegészítőket is cseréltünk a további biztonságos üzemeltetés jegyében megalapozandó a következő nagyobb fejlesztést jelentő HX upgradet is.

Örömünkre szolgált, hogy sikeresen állítottunk üzembe egy 32 gombos i-panlet is nyáron.