hír
hír

IBC2017 – Comrex

2017, augusztus

Az IBC-t, mint kontinensünk legnagyobb és legfontosabb broadcast kiállítását és konferenciáját nem kell bemutatnunk. Ugyanakkor több, kisebb, fogyasztható bejegyzésben megpróbáljuk megmutatni, hogy egyes gyártóink milyen újdonságokkal rukkolnak elő 2017-ben.

 

Az egyik ilyen gyártónk a Comrex (8.E75), amelynek neve hosszú évek óta szerepel úgy a felhasználók tudatában, mint a biztos pont.
Megbízható, kiegyensúlyozott teljesítmény, mindig és minden körülmények között.

Az asztalra idén pedig a következő készülékeket teszik le, melyeknek tesztelésére már itthon is sokan jelentkeztek:

ACCESS NX

Comrex

Az ACCESS 2USB megjelenése óta már világszerte bizonyított, megmozgatta a piacon beálló viszonyokat. A gyártó következő nagy lépése az ACCESS NX, az ACCESS kodekek új generációja. Egy évtizednyi, az audió jelek IP-n való átvitelének tökéletesítésébe ölt kemény mérnöki munka tükröződik az új fejlesztésben. Alkalmazások széles skálájához – ide értve a sporteseményeket, koncerteket, vagy éppen a közösségi tájékoztatást – megfelelő eszköz az ACCESS NX.

Az ACCESS NX is a Comrex által kifejlesztett CrossLock technológiát használja, amely lehetővé teszi mind a hatékony hibajavítást, mind pedig az erős kapcsolódást. Ahelyett, hogy egyszerűen megosztaná az eszköz az adatokat két hálózat között, a CrossLock valós időben figyeli az egyes hálózatok teljesítményét és stabilitását, és ez alapján dinamikusan igazítja az egyes utak igénybevételét. A CrossLock a megbízhatatlan vezeték nélküli szolgáltatást egy sziklaszilárd, műsor-sugárzásra kész linké alakítja át.

Opal

ComrexA Comrex Opal tökéletes stúdióminőségű hangot biztosít a hálózatba kötött készülékek használatával, legyen az okostelefon, vagy laptop. A hívások összehangolását olyan vendégelőadókkal végzi el, akiknek nincsen technikai tapasztalata. Az Opal lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy linkre kattintva csatlakozzanak a stúdióhoz. HD hangminőségben közvetít a hálózat egyes elemei közt úgy, hogy használatához semmilyen alkalmazást nem kell telepíteniük, vagy az eszköz beállításival foglalkozniuk.

Az Opal úgy működik, hogy aktiválja a használt böngészőkbe beépített Opus kódolót – legyen az Chrome, Firefoxot, Microsoft Edge-t, v Opera. Ennek eredményeként az Opal bármelyik számítógéphez vagy Android-eszközhöz csatlakozhat az azon telepített böngésző segítségével. Az iOS felhasználók is képesek csatlakozni az Opalhoz egy ingyenes Comrex alkalmazással, mivel a Safari böngészők még nem támogatják az Opus kódolási algoritmust.

Ezeken az új termékeken kívül a Comrex még olyan új fejlesztéseket hozza magával az IBC-re, mint a LiveShot, amely egy kiváló minőségű és alacsony késleltetésű (200ms), két irányú hang-, és videóátvitelt biztosító eszköz. Mindezt IP kapcsolaton keresztül. Vagy éppen a STAC VIP, amely egy olyan VoIP alapú menedzsment rendszer, amely zökkenőmentesen integrálja a régi POTS vonalakat a VoIP technológiával.