×

Sütik kezelése

hír, tudástár
hír, tudástár

Broadmax LW-KP01 – a kommentátorpult

2017, augusztus

A Broadmax LW-KP01 kommentátorpult egy LiveWire protokollal működő egység, ami akár két  kommentátor mikrofonját és fejhallgatóját tudja illeszteni egy LiveWire szabványú Audio over IP hálózathoz.

 

Az LW-KP01 alkalmas arra, hogy egy telephelyen belül különálló, egyszerűen kezelhető újságírói munkahelyeket, offtube kommentárfülkéket hozzunk létre vele. Emellett megfelelően paraméterezett IP kapcsolat megléte esetén akár távoli munkahelyeket, például sporthelyszínekről történő élő  közvetítéseket is bekapcsolhatunk általa a stúdió-hálózatunkba.

Broadmax LW-KP01 és Audio-Technica BPHS1

A készülék a 2db professzionális mikrofon bemenet jelét, jelszintállítás és pre-set DSP alapú dinamika-szabályozás után külön csatornákon küldi be a LiveWire hálózatba. Ezáltal a stúdióban lehetőség van azokat tetszőleges arányban keverni, vagy akár teljesen külön, akár különböző nyelvű kommentárként is használni. A mikrofon jel helyett, vagy akár ahhoz hozzá keverve, lehetőség van csatornánként egy vonali szintű jel csatlakoztatására is, például a helyszínen felvett riportanyagok valós idejű bejátszására. A pulton a két csatorna fejhallgató kimenete akár össze is kapcsolható egymással – így lehetővé téve egyszerre két kommentátor egyidejű bejelentkezését az élő műsorfolyamba.

A készülék előlapján lévő két fejhallgató csatlakozó alapvetően szintén különálló LiveWire csatornákból kapja a jelet, amihez a „Tx-Rx” potenciométerrel hozzá keverhetjük az adott csatorna helyi forrásainak jelét is. Ilyen módon lehetőség van arra, hogy a két újságíró fülére akár teljesen különböző jelet küldjünk a stúdióból. A készülék az átlagos fejhallgató kimeneteknél lényegesen nagyobb jelszintet képes kiadni a „Phones” kimenetén annak érdekében, hogy akár egy tomboló stadion extrém zajterhelése mellett is hallja a kommentátor a stúdióból érkező jelet. Éppen ezért jó minőségű professzionális fejhallgatót ajánlott csatlakoztatni, ami torzítás és károsodás nélkül képes fogadni ezt a nagy jelszintet.

A csomag magában foglalja a Broadmax LW-KP01 eszközt, egy Audio-Technica BPHS1 headsetet, egy 5 méteres CAT.6 kábelt és a hordtáskát.

Broadmax LW-KP01 csatlakozók

A készülék előlapján látható „Tx–Rx” kivezérlés mérők a LiveWire csatornákból érkező, illetve az oda küldött jelek jelszintjét mutatják.
Ezen felül az „MCR8 online” LED egy egyszerű vizuális ellenőrzési lehetőséget biztosít arról, hogy a stúdióval való kapcsolat biztosan működik-e.*

* Az „MCR8 online” vizuális visszajelzésnek feltétele egy, a stúdiókörnyezetben lévő LiveWire hálózatba telepített opcionális visszajelző egység. Ennek megléte nem szükséges a kommentátorpult működéséhez, csak és kizárólag a vizuális visszajelzés megvalósításához. Működési elvét tekintve „in-band” ellenőrzés. Ez azt jelenti, hogy nem csak a LiveWire hálózat IP megfelelőssége szükséges a teszt teljesítéséhez, hanem a teljes jelátviteli lánc helyes működése. Ezáltal válik 100%-ban biztossá, hogy a hang tényleg oda érkezik, ahova érkeznie kell. A szóban forgó LED csak akkor fog világítani úgy a stúdióban, mint a helyszínen, ha a kapcsolat minden tekintetben rendben létrejött.