×

Sütik kezelése

hír
hír

Az ALLEN & HEATH új SQ sorozatú 96kHz-s keverőpultjai

2017, október
Allen&Heath SQ. Újabb keverőpultok érkeztek az Allen & Heath digitális portfóliójába, sőt a dLive technológia átszivárgásával azonnal egy új sorozat is született!

Allen_and_heath_sq

Az SQ-5 és SQ-6 keverőpultok a forradalmian korszerű XCVI 96kHz FPGA architektúrát emelik át az ultra-kompakt kategóriába, 96kHz-s mintavételezést és egyedülálló <0.7ms késleltetést kínálva. Mindkét típus 48 csatornányi bemenetet kezel, az SQ-5 16db mikrofonbemenettel rendelkezik 19″ rack méretben. Míg az SQ-6 24 mikrofont képes lokálisan fogadni. A bemeneteket tovább bővíteni digitális stageboxokkal illetve bővítőkártyákkal lehet Dante, Waves és egyéb szabványokon. A bővítőkártyákkal egyszerűen oldható meg a sokcsatornás felvételkészítés és/vagy FoH / monitor osztás is.

Az SQ sorozat érdekessége a beépített SQ-Drive, mellyel nagyfelbontású 96kHz-s soksávos felvétel készíthető közvetlenül USB memóriára. Az SQ pultok USB-n hangkártyaként is használhatók, Core Audio és ASIO eszközként bármilyen audio szoftverben megjelennek 32×32 interfészként.

Az SQ sorozat processzálása is tartalmazza az Allen & Heath DEEP modellezésű pluginjeit, több legendás hangzású kompresszor és előfok modell választható akár mindegyik csatornára anélkül, hogy növekedne a késleltetés, illetve, hogy inzert pontot foglalna el a rendszerben. Megtalálható továbbá a teljesen integrált automata keverő alkalmazás is, megkönnyítve a beszédcélú hangosításokat (konferenciák, TV talk-show, stb.)

Az SQ kezelőfelület ideális ötvözete a kapacitív érintőképernyő és színkódolt tekerős kontrollereknek, a színek és a programozható nyomógombokkal átlátható munkafelület hozható létre. A nagy rendszerekhez hasonlóan a húzók teljesen szabadon konfigurálhatók, mindegyik csatorna saját kijelzővel rendelkezik, a csatornák elnevezhetők és színkódolhatók.

Hasonló alapossággal épül az SQ sorozat köré a kiegészítők, stageboxok, bővítők, alkalmazások és szoftverek köre is. Érdekes megoldással a rendszer SLink nevű portján keresztül képes a QU-sorozat AR és AB típusú bővítőivel 48kHz-n, a dLive DX bővítőivel pedig 96kHz-n dolgozni. Így akár a jelenlegi QU és GLD rendszerek ideális továbblépési lehetősége. Vagy a dLive rendszerek nagyon hasznos kompakt kiegészítője is lehet az új SQ.

SQ_Remote_Audio-1

Az SQ sorozatú pultok a bejelentés után hamarosan élőben is kipróbálhatók az AUDMAX keverőpultbirodalmában.

Forrás: AudmaxAllen&Heath